Što utječe na cijenu izrade mobilne ili web (poslovne) aplikacije i koliko je bitna?

  Pitanje: Što utječe na cijenu izrade aplikacije i koja je razlika između izrade mobilne i web (poslovne aplikacije), te koliko je bitna?

  Bilo da se radilo o mobilnoj ili web aplikaciji na cijenu utječe mnogo faktora i ona sama po sebi ne znači previše jer se radi o investiciji kojoj treba pristupiti sa više strana. Najviše je do pristupa.

  Svaka ciljana publika je različita i unaprijed raditi cijelu aplikaciju na osnovu pretpostavki, povećava šanse da će se investirati u funkcionalnosti koje se neće koristiti, aplikaciju koja ne rješava problem, ne zanima korisnike jer ne donose dovoljno vrijednosti (interne poslovne aplikacije).

  S obzirom da ni Vi ni mi neznamo kako će ciljana publika reagirati na aplikaciju, bitno je investicije uvijek svoditi na minimum i u što više manjih koraka tako da se validiraju u korištenju. Tako ako i nešto ne funkcionira u praksi, lakše je od toga odustati, te validirati više novih ideja.

  U oba slučaja (izrada mobilne ili poslovne web aplikacije), počinjemo s Discovery fazom koja u fiksnom periodu utroši vrijeme na razradu projekta. Rezultat discovery faze su definirane funkcionalnosti i na osnovu toga je moguće dati grubu procjenu investicije, te prema mogućnostima, okruženju i strategiji prioritizirati funkcionalnosti po fazama.

  Cijena izrade mobilne aplikacije

  Kod definiranja cijena izrade aplikacija za mobitel, u većem brojem slučajeva kreće se s Dizajn sprint radionicom kao razrađenom i dokazanom metodologijom (http://www.gv.com/designsprint), gdje u tjedan dana razradimo ideju i testiramo je sa testnim korisnicima.

  Rezultat Dizajn sprinta je prototip aplikacije na osnovu kojeg možemo napraviti grubu procjenu investicije i definiranje prioriteta po fazama (ako smo je pomakli iz discovery faze jer se radio design sprint).

  Nakon dizajn sprint radionice, kreće se s dizajnom aplikacije, te paralelno s razvojem:

  Mobilna aplikacija je proizvod kojeg se radi po narudžbi i u konačnici što dogovarate je uslugu najma dokazanog tima koji takav projekt može odraditi, te Vas u produkciji prati u razvoju.

  Pošaljite email za pitanja vezana za izradu mobilne aplikacije >

  Cijena izrade web (poslovne) aplikacije

  Kod definiranja cijene izrade web aplikacije, discovery faza je jako bitan korak. U njoj se strateški definiraju djelovi rješenja koje će najprije donjeti najveću korist, u što kraćem vremenu. Gruba procjena investicije i određivanje prioriteta je isto dio ove faze.

  U idućoj fazi (što se komunicira i kroz samu Discovery fazu), proces razvoja je takav da se već kroz nekoliko tjedana razvoja (razvojni sprint) možemo imati konkretnu funkcionalnost koje Vam rješava određeni poslovni problem, pomaže u organizaciji, učinkovitosti ili automatizira neki poslovni proces.

  Radeći manje “module” koje u konačnici čine funkcionalni sistem za organizaciju poslovanja, korak po korak minimizira se investicija i ubrzava povrat, te smanjuje rizik ulaganja u nešto što se možda nikada neće ni koristiti.

  Poslovna web aplikacija je proizvod kojeg se radi po narudžbi i u konačnici što dogovarate je uslugu najma dokazanog tima koji takav projekt može odraditi, te Vas u produkciji prati u razvoju. Mijenjaju se okolnosti u Vašem poslovanju, okruženje, regulativa, rad s klijentima, partnerima i dobavljačima gdje je jako bitno imati dugoročnog tehničkog partnera.

  Pošaljite email za pitanja vezana za izradu (poslovne) web aplikacije >

   

   

  Pozdrav iz NETMedie! Bavimo se razvojem poslovanja kroz softverska i digitalna rješenja.

  Pozdrav iz NETMedie! Bavimo se razvojem poslovanja kroz softverska i digitalna rješenja.

  Kontaktirajte nas da popričamo o suradnji.

  kontakt
   
  Kolačići nam pomažu u serviranju web stranice i korisničkom iskustvu. Koristeći ovu stranicu slažete se koristiti kolačiće.
  OK
  Više